Union Blues Cup 2015 – en gedigen suksess

Ellen’s Pit fra Grenland Bluesklubb er bandet som tilslutt gikk av med seieren under Union Blues Cup 2002. Årets Blues-Cup ble i år arrangert på en av Notodden Blues Festivals storscener i regi av Norsk Blues Union.

Union Blues Cup 2015

Den årlige Union Blues Cup under Notodden bluesfestival, ble i år avholdt på hovedscenen på Torvet. Dette var noe de 9 påmeldte bandene satte stor pris på, da publikumstilstrømningen var stor både til semifinalen på fredag og ikke minst til finalen på lørdag. Den musikalske kvaliteten på årets deltagerband var høy. Dommerpanelet under semifinalen hadde en vanskelig jobb med å plukke ut de 4 finalistene, men etter litt diskusjon klarte de 3 dommerne – Arild Frøseth, leder NBU, Rune Pettersen, bookingansvarlig Muddy Waters og Rolf Johannesen, Oslo Bluesklubb – å bli enige om at Woodleg Odds fra Sykkylven Bluesklubb, No Tie fra Røyken Bluesklubb, Allen’s Pit fra Grenland Bluesklubb og Absolute Blues fra Sogndal Bluesklubb skulle gå videre til lørdagens finale.

Allens Pit – Union Blues Band 2003
Etter finaleomgangen, hvor bandene fikk spille 25 minutter hver, overtok fjorårets vinnere Jumping Jerry&The BlueHealers scenen, samtidig som juryen trakk seg tilbake for å kåre vinnerbandet. Når så juryen kom tilbake, var det en enstemmig jury som hadde bestemt at det var Allen`s Pit, fra Grenlandsområdet, som skulle få bære tittelen Union Blues Band 2003. Juryforman Per Ole Hagen fra P1 hadde denne begrunnelsen: Bandet har et tett komp, stor spilleglede, gode instrumentalister og en vokalist med skikkelig attitude og humor som smitter. Låtvalget var originalt og spennende, og bandet har definitivt sitt eget uttrykk. Foruten Hagen, satt Jan Engen – Leder av Nidaros Blues Festival og styremedlem i Norsk Rockforbund og Jan Tore Lauritsen fra J.T & The Buckshot Hunters, i juryen. I tillegg til turneen i regi av NBU, fikk bandet spillejobber både under neste års Notodden Blues Festival, Nidaros Bluesfestival og Åmåls Bluesfest. NRK P1 lovet i tillegg å gjøre opptak av bandet for P1-scenen.

Norsk Blues Union hadde hovedansvaret for arrangementet Union Blues Cup. Årets cup må beskrives som en gedigen suksess både musikalsk og publikumsmessig, og det er bare å håpe at neste års cup får den samme sentrale plassering. Til slutt en takk til alle frivillige som jobbet under bluescupen. Ikke minst til de to ypperlige konferansierene Trond Ytterbø og Eric Malling, som knyttet det hele sammen på en underholdende og dyktig måte.

Gøran Stensrud – Koordinator Union Blues Cup

Posted in: